Måste tipsa om denna mycket goda kycklinggratäng som jag hittade hos 56kilo.
Vi skippade lasagneplattorna i och serverade pasta och en mumsig sallad till istället.
Krämig tomatsås
- 2 msk olivolja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g plommontomater i burk (Zeta, Delizie
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad timjan
- 2-3 krm salt
- 1-2 krm svartpeppar
- 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
- Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
- I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
- Smaka av med salt och peppar.
Gratängen
Sätt ugnsvärmen på 225 gr.
Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Strimla baconet och skiva champinjonerna.
Salta och peppra och stek allt tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon, basilikablad och sås och fortsätt sedan så tills kycklingen, lasagneplattorna och såsen är slut.
Toppa med riven mozzarella.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Nomnomnom!
Kramillikramar
Kramillikramar
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar