lördag 2 mars 2013

PIZZA

Hemmagjord pizza är bland det godaste som finns!
Gärna med massor av mozzarella.
 
 
Vi har en stående favorit hemma som vi varvar med lite olika fyllningar.
 
Pizzabotten
 25g jästen
1 1/2 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl dinkelsikt
 
Sätt ugn på 200 grader.
Smula jästen i en bunke och rör ut jästen med vatten.
Tillsätt olivolja, salt och 4 1/2 dl av mjölet.
Arbeta till en jämn deg som är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Använd resten av mjölet till att baka ut pizzabottnen.
Lägg på valfri fyllning och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
 
Fyllning
Färdig pizzasås
2 påsar riven mozzarella
Lufttorkad skinka
Färska champinjoner
Gröna oliver
Skivad rödlök
Ruccola
 
 
Såå gott!!!
 
 
Här hemma pågår operation stor röjning. Så jefla tråkigt men tyvärr nödvändigt!
 
Ha det super vänner!!
 
Kramisar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar