tisdag 22 oktober 2013

Auberginegratäng!

Igår så åt vi auberginegratäng.
Sååå himla god. Den riktigt smälte i munnen.
Till gratängen hade vi pepparbiff.
Gott gott!!!










Jag utgick från ett recept som jag hittade hos Lifezone.

1 aubergine
1 lök
2 pressad vitlöksklyftor
3-4 tomater
1 pkt mascerponeost (eller 2 dl smetana/creme fraiche)
3 dl rysk yoghurt (eller creme fraiche)
basilika eller oregano
1 msk tomatpuré
salt och peppar
mycket smör (gick åt ca 150g)
(mozarella – kan användas i fyllningen)
2-3 dl riven ost
Värm ugnen till 200°C
Tomatsalsa:
Koka tomatern snabbt och skala (då lossnar skalet lätt). Hacka tomater och lök och fräs i ca 50g smör. Tillsätt salt, peppar, vitlök, basilika/oregano, tomatpuré. Fräs i några minuter.


Gratängen:
Dela augergine i cm tjocka skivor, smält smör i en stekpanna och stek aubergine på båda sidorna tills den får fin färg. Blanda ihop mascerpone och yoghurt (eller den blandning du valt använda).


I en ugnsform lägg ett lager aubergine, häll över hälften av tomatsalsan. Klicka på såsen, så att hälften används. Om du vill så kan du skiva mozarella och lägga på såsen. Gör sedan ett lager till. Avsluta med rivenost längst upp.
Gratinera i ugnen i ca 20-30 min så att gratängen får fin färg


Rekommenderar starkt att byta ut potatisgratängen till denna istället.


Ha en fin dag!


Kram Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar