Här bakas det vörtbröd lchf-style.
Nu längtar jag grymt mycket efter kvällens traditionella skinkmacka.
Juldofterna sprider sig här hemma nu, julkryddor, hyacinter, apelsin.
Hmmm!!
Vörtbröd
6 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk malen pomerans
1,5 tsk malen ingefära
3/4 tsk malen nejlika
3/4 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 dl julmust light (istället för öl)
2 dl turkisk yoghurt
Blanda alla torra ingredienser. Knäck sedan i äggen, häll i julmusten och blanda i turkisk yoghurt.
Blanda ihop smeten ordentligt och låt stå i 5 minuter.
Häll i smeten i en brödform, forma till degen genom att blöta fingrarna med lite vatten.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.
Recept hittat hos Evelinas Värld.
Hejsvejs så länge!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar