lördag 16 februari 2013

Gott gott

Sugen på nåt gottigott!
 
Ananaspaj är aldrig fel. Passar bra till vardagsmys eller ett festligare tillfälle.
 
Silverpärlans Ananaspaj
 
 
Pajskal
150g smält smör
3 msk honung
4 dl dinkel sikt
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
1 stor burk (ca 400-500g) krossad ananas utan spadet
2 dl cremé fraiche
1 ägg
1 dl sukrin, stevia strö eller strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Blanda samman smör, honung, dinkel sikt och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24cm i diameter.
 
Rör ihop ägg, cremé fraiche, sukrin och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
 
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
 
Servera pajen något avsvalnad med lättvispad grädde eller glass.
 
 
Yummie yummie!
 
 
Vad äter ni för lördagsgott???
 
Kram Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar