Här kommer receptet!
Recept från Expressens lchf bilaga 2/2013
Kycklingcurrygratäng
4 port
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
riven samkrik ost
körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök, skiva purjolöken och fräs i smör tillsammans med curryn i några minuter.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprika pulver, salt och peppar och låt det koka upp. Koka några minuter.
Lägg grönsaksröran i gratängformen. Lägg på kycklingen och häll på såsen och toppa med med tomaterna och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med ris eller blomkålsris
Mumsmums
Här är man nyss hemkommen efter jobb och lite matinhandling.
Redan mitt i veckan. Nice!
Sveper dagens första koppkaffe. Kaffet var slut i morse och kaffet på jobbet dricker jag inte.
Helvitti vad automatkaffe smakar illa.
Nu är det packillipack som gäller!
So long....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar