torsdag 19 september 2013

Köttfärsgratäng



Häromdagen åt vi köttfärsgratäng till middag.
Något som älskas av både stora och små här hemma.






4 pers

500gr nötfärs
ett halvt vitkålshuvud
1 gullök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
3 dl grädde
2 dl riven ost
lite kalvfond
salt, peppar

Skär vitkålen i kuber. Hacka löken och vitlöken.
Bryn löken mjuk och blanda i färsen och bryn tills den har fått färg.
Stek vitkålen mjuk i en annan stekpanna.
Blanda i vitkålen i färsen och krydda med salt och peppar.
Blanda ägg och grädde. Salta och peppra samt smaka av med önskad mängd kalvfond.
Häll köttfärsblandningen i en ugns form.
Strö över den rivna osten.
Häll på gräddblandningen.
In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Bon Appetit!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar