måndag 27 januari 2014

Köttgryta to die for!

Hade en högrev i kylen som jag under ett par dagar önskat att hinna tillaga.
Men frågan var bara hur? Tycker att kött lätt blir gummiaktigt eller, så innehåller det så mycket vätska att det kokas innan det blir stekt.

Jag skar köttet i centimeter stora bitar och brynte det på medelvärme med lite salt och peppar.
Hällde i 2 dl vatten och oxfond efter smak.
Lät det hela stå och småputtra i ca 3 timmar.




På med soya, salt, peppar, en skvätt vin och grädde.




My gådd vad gott det blev!
Köttet riktigt smälte i munnen och såsen var inte av denna värld. Hade jag kunnat med, så hade jag slickat tallriken.




Vi serverade ungsstekt vitkål och sötpotatis samt majs till.
YummieYummie!



Go måndag på Er!



KramKramar

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

  1. Mums! Passande nog har jag en bit högrev i kylen så jag snor ditt recept rakt av idag :) ses i skolan imorgon! Kram Erica

    SvaraRadera
  2. Mumsmums! :-)) Du kommer inte att bli besviken! Ses imorgon! Kramar

    SvaraRadera