lördag 15 februari 2014

50 shades of grey!

Så ser det ut utanför vårt fönster idag.




Sååå boring, men en fin ursäkt att skrubba av hemmet från änglatofflorna i hörnen och typtrekilogrus, som envisas att följa med in när man vart ute.



Igår åt vi en en mumsig supé här hemma. 
Parmainlindad kycklinfilé stod på menyn.







Fylld med mozzarella och pesto. Till det hade vi en balsamicosås och broccoli.
My gååd så gott det var!


Recept

4 kycklingfileér
pesto
mozzarella
12 skivor parmaskinka.

Gör ett snitt i kycklingfileérna, salta och peppra. Fyll med pesto och mozzarella.
Linda tre skivor parmaskinka om varje filé.
Lägg i en ugnsform och in i ugnen på 180 grader i 20-30 minuter. Eller tills filéerna har en temperatur på 65 grader.


Balsamicosås

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk sötströ (strösocker)
lite olja
5 msk balsamvinäger
3 dl rött vin
1/2 dl kalvfond
1 dl vatten
1-2 msk smör
salt, peppar

Fräs den finhackade löken i oljan. Strö över sötströ och låt det få lite färg.
Häll på balsamvinäger, vin, kalvfond, vatten och låt det småputtra i ca 15 minuter.
Vispa ner smör och smaka av med salt, peppar.
Kanske detta är lördagsmiddagen!?


Nu coffetime!


Kramikram




Sås inspirerad från ica.se.

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar