tisdag 25 februari 2014

Carbonara!

 Är så glad att ICA i småstaden har fått in dessa nudlar.




De smakade och luktade ingenting. 
Me like big!
Tycker nämligen att shiratakinudlar doftar och smakar lite unket.




Vi testade att göra en carbonara med dessa nudlar.
Det gick toppen och smakade lika gott som det brukar göra med fullkornsspagetti.


Carbonara

1 gul lök
2 dl grädde
1 paket färdigstrimlad skinka
50 g parmesanost
2 ägg
salt, peppar

Skölj nudlarna och lägg dem i kokande vatten i ett par minuter.
Hacka löken och fräs den och skinkan.
Tillsätt grädden och sänk värmen.
Riv parmesanost i en skål och blanda i äggen. 
Rör ner ägg/ost blandningen, grädd -och skinkblandningen i nudlarna.
Rör ordentligt så att osten smälter och äggen koagulerar av värmen.
Smaka av med salt och peppar

Brukar toppa med lite riven ost och massa svartpeppar.

Nomnom!



Kramar

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar