Har projekt djupdykningifrysen.
Ofta står man i med näsan i kylen och undrar vad man ska hitta på till middag.
Helst skulle middagen stått på bordet för minst tjugo minuter sedan.
Antingen så hittar man inget eller möjligtvis något litet som man kanske skulle få till något av.
Då kommer nästa problem. Det som skulle sätta sin guldkant på middagen finns i frysen och någon upptiningstid är det tyvärr inte att tala om.
Särskilt inte när barnen hänger en i hasorna och upprepar att de är hungriga.
Så nu tömmer vi frysen. Mycket styckfrysta kycklingfileér, baconpaket, några gamla matlådor, halvfulla påsar med grönsaker, you name it. Det fanns en hel del, bara man lägger manken till och tittar ordentligt och tar sig tid till att planera middagen.
Så häromdagen så fick vi ihop en schysst kycklinggratäng till middagen.
Schysst Kycklinggratäng
4 kycklingfileér
6 soltorkade tomater
halv ask philadelphiaost
2 dl grädde
fryst basilika
salt, peppar
riven ost
Tärna filéerna och stek dem. Häll i de hackade soltorkade tomaterna.
Blanda ner philadelphiaost, grädde och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Låt det småkoka en stund.
Under tiden kokar du valfri pasta.
Lägg pastan i en ugnsform. Häll över kycklingsåsen och toppa med riven ost.
In i ugnen på 225 grader tills osten har fått en fin färg.
Servera med en god sallad.
Snabblagat och mycket gott!
Hoppas att ni har det gott där ute i stugorna!?
Kramar
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar