tisdag 4 februari 2014

Yummie Kycklinggratäng!

Idag gjorde jag en såå smarrig kycklinggratäng till middag.
Att ha färdiggrillad kyckling i maten är inte bara smidigt, det kortare ju även ner tillagningstiden något oerhört.






Älskar mat som ska tillagas i ugnen. För då kan man passa på att röja undan en massa måsten under tiden. Så har man mer tid över (förhoppningsvis) till annat kul efter middagen.





Kycklinggratäng

1 grillad kyckling
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 äpple
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
riven ost
0,5 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
sambal oelek efter smak
2 tsk curry
salt, peppar

Finhacka lök, vitlök, purjolök, äpple, paprika och fräs det tillsammans med curry.
Häll över i en ugnsform.
Lägg kycklingköttet ovanpå grönsakerna.
Blanda ihop grädde, crème fraîche, mango chutney, tomatpuré, sambal oelek, salt och peppar i en kastrull och låt det småkoka i några minuter.
Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.

Vi hade blomkålsris till, men man kan ta vanligt ris till om man hellre vill det.
Mumsmums


NU dejta kudden!


Kramisar




Recept ursprungligen från 56kilo.

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar