är underskattat!
Älskar mat som sköter sig självt i ugnen.
Man hinner fixa med en massa annat under tiden.
För det finns ju typ 1000 saker att göra jämt!!;)
4 pers
600g vitkål
25 g smör
500 g köttfärs
1,5 dl vispgrädde
1 ägg
125 g keso
0,5 msk lökpulver
1 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
1,5 msk köttfond
2,5 dl vatten
Sås:
2,5 dl spad från kålpuddingen
2 dl vispgrädde
Soja, salt och vitpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen och stek i smöret tills den är riktigt mjuk.
600g vitkål
25 g smör
500 g köttfärs
1,5 dl vispgrädde
1 ägg
125 g keso
0,5 msk lökpulver
1 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
1,5 msk köttfond
2,5 dl vatten
Sås:
2,5 dl spad från kålpuddingen
2 dl vispgrädde
Soja, salt och vitpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen och stek i smöret tills den är riktigt mjuk.
Blanda köttfärs,
grädde, ägg, keso, lökpulver, salt och peppar ordentligt och tillsätt vitkålen
och rör ihop.
Lägg kål- och köttfärsröran i en smord ugnsform och platta till.
Skär i portionsbitar så att skyn kommer in i puddingen.
Blanda vatten och fond
och häll över kålpuddingen.
Gratinera i 45 minuter i 200 grader.
Efter 30
minuter tas 2,5 dl sky från kålpudding till såsen och sätt sedan in
kålpuddingen igen så att den gratineras klart.
Gör under tiden såsen. Blanda
sky och grädde och koka upp.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Servera med
lingon
(Recept http://vardagfest.blogspot.se/)
Kram på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar