Här kommer ett middagstips på en rätt som förekommer relativt ofta hos oss.
Biffstroganoff.
En snabb och enkel, men mycket smakrikmiddag.
Som ni kanske har förstått, så är middagar som går snabbt min melodi.
På vardagarna vill jag inte att matlagningen ska ta allt för lång tid. Periodvis har vi även kört matkasse här hemma, men det tenderar också till slut att bli lite fantasilöst.
På helgen får matlagningen gärna ta tid. Då brukar vi samlas allihopa och hjälpas åt.
Mysigt! Barnen får lära sig att hjälpa till och laga mat och vi får samtala om veckan som gått och en massa annat som vi alla funderar på.
Biffstroganoff
Strimlat nötkött
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
valfri mängd färska champinjoner
1 tsk dinkelmjöl eller vetemjöl
1 tsk tomatpuré
1 dl köttbuljong eller oxfond
1 tsk basilika fryst eller färsk
1 tsk persilja fryst eller färsk
1 dl turkisk yoghurt
Fräs hackad lök och vitlök i ca 1 min. Tillsätt de skivade eller klyftade champinjonerna och fräs ca 1 min till.
Vänd köttet i mjölet som du har saltat och pepprat.
Bryn köttet och tillsätt löken och champinjonfräset.
Blanda i buljong/fond, tomatpuré och örterna.
Låt sjuda i ca 15 min.
Tillsätt yoghurten och servera direkt med valfritt tillbehör.
GottGott
Recept ursprungligen från Ola Lauritzson.
Skön lördag på Er!
Kram Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar