tisdag 9 september 2014

Baka en äpplekaka!

Alla dessa äpplen som finns nu runt om i våra trädgårdar.
De är ju inte bara fina, de är ju för smarriga också.
Dock är inte våra äpplen så fina tyvärr, men en vän till pappsen har så det räcker och blir över.




Mitt deltagande i renoveringen har inte varit så stort denna helg, då 
familjen och släkten slet som djur i huset och i trädgården.
 Jag fick order av maken att stanna hemma och koncentrera mig på den kommande tentan.







 Men jag kände att jag ville dra mitt strå tillstacken.
Så jag passade på att baka en äpplekaka till fikat.




Jag utgick ifrån det här goda receptet från 56kilo.

8 bitar
3 dl mandelmjöl
Strösötning motsvarande 75 gram socker (vad du använder här är valfritt)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
4 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk kanel

Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform. (Jag har en på 22 cm)
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.



Ha en finfin tisdag Vänner!


So Long!!!


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar